Hotele ne Lin

Kur udhëton nga Tirana për në Pogradec dhe zbret në kalimin e Thane, do te vereni fshatin Lin, i vendosur në një gadishull të vogël duke u futur në liqenin e Ohrit në Shqipëri. Dikur quhej "Liqeni i Dritës" kjo sepse drita e diellit dhe e Hënës ndriçojnë tërësisht sipërfaqen e saj gjatë gjithë vitit. Në të vërtetë, reflektimet e këtij liqeni janë të mahnitshme dhe jane kapur nga shumë fotografë! Ndërsa zbresin rrugën për të arritur atje, do të vini re kulmet e bukura të kuqe të shtëpive të tij karakteristike të vogla. Përveç vendosjes së bukur rreth liqenit, Lin pret rrënojat e një Kishe Bizantine. Kisha është përfshirë në sitin e mundshëm të UNESCO-s të Trashëgimisë Natyrore dhe Kulturore të Rajonit të Ohrit. Kisha u ndërtua gjatë shekullit të 6-të pas Krishtit, në epokën e Justinianit. Kjo bazilikë e hershme e krishterë është zbukuruar me mozaik të jashtëzakonshëm kat nga shekulli i katërt-pestë i epokës sonë u zbulua. Mozaikët kanë disa figura të bukura si peshq, zogj etj. Disa nga gjërat që duhet të bëni në Lin: vizitoni kishën e Linit dhe Mozaikun, bëni një udhëtim me varkë rreth gjirit, ecni nëpër rrugët e shtruara të ngushta dhe shijoni kuzhinën lokale pranë liqenit, me troftën, peshk koran ose belushka. Vizitoni Lin, Shqipëri dhe rezervoni online hotele në Lin.