Hotele ne Kucove

Kucova eshte nje qytet ne Shqiperine Qendrore. Numri total i popullsise eshte 31.262 banore. Kucova ka qene nje vendbanim i hershem ilir, i fisit Desaret. Germimet e bera ne periferi te Kucoves (aty ku sot eshte kisha e vjeter e Shen Nikolles) deshmojne qe ne kete vendbanim kane jetuar nje popullsi e kulturuar. Shetitorja e vjeter ka permasat e nje shetitoreje te sotme (10 m gjeresi dhe 50 m gjatesi) e shtruar me gure te punuar. Tek Kodra e Omurit jane gjetur shume amfora, shpata, mburoja te perdorura nga iliret. Me e bukura nder to eshte pishtari i perdorur per te lajmeruar ardhjen e armiqve ne te gjithe zonen, nga nje keshtjelle ne tjetren (sot gjendet i ekspozuar ne museum e Beratit). Ne vitet ‘20 Kucova ka qene nje qytet industrial nen ndikimin e italianeve. Industria e naftes ishte ne fillim e zhvilluar prej italianeve gjate periudhes se sundimit te Mbretit Zog. Vizitoni Kucova, Shqipëri dhe rezervoni online hotele në Kucova.